Canvi en els requisits de les oposicions a Mossos d’Esquadra.

La publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) dels pressupostos de la Generalitat, juntament amb l’aprovació de la Llei 5/2017, de 28 de març, ha portat la modificació dels requisits exigits pel que fa a les oposicions de Mossos d’Esquadra que donen accés al cos.

Aquesta modificació afecta als requisits d’accés a l’escala bàsica, passant de necessitar-se el Graduat en Educació Secundària a necessitar-se Batxillerat per poder accedir al cos mitjançant oposició.

Amb l’aprovació de la Llei 5/2017 que va entrar en vigor el dia 31 de març del 2017, es modifiquen els requisits d’accés al cos en els següents punts:

Límit edat: se suprimeix el límit de 35 anys per accedir al cos, passant a ser l’edat forçosa de jubilació.

Titulació: per a l’accés al cos és necessària la titulació del grup C, subgrup C1, és a dir el batxillerat.

Aquest canvi va a afectar tant als nous opositors com a les persones que es troben preparant les oposicions. Una de les preguntes que poden tenir els opositors a Mosso d’Esquadra que no comptin amb el títol de batxiller és quines són les equivalències a aquest títol?

Les equivalències de Batxiller més comuns són: tenir un grau mitjà acabat, tenir aprovat l’accés a la universitat per a majors de 25 anys o tenir aprovada la prova d’accés a grau superior.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *