Els Mossos d’Esquadra preparen un canvi d’uniforme.

Estarà format per una camisa-polo amb botons de color blau fosc i molt més operativa | Les policies locals de Catalunya en portaran un de semblant amb detalls blaus.

El Departament d’Interior està preparant un nou uniforme pels Mossos d’Esquadra i les policies locals de Catalunya. Encara no hi ha cap data fixada per veure’ls al carrer més enllà de la voluntat que sigui durant el proper 2018 però el prototip ja ha sortit de la taula dels dissenyadors i ja està sent estudiant pels comandaments del cos, segons han confirmat fonts del departament. De moment, a més dels alts càrrecs d’Interior, també tenen el disseny els caps de les regions policials. Quan aquests hagin fet les seves aportacions, el procés seguirà amb reunions tècniques amb altres organismes del cos i també amb els sindicats.

Quan hagi acabat tot el procediment, serà presentat pel conseller Jordi Jané, impulsor d’aquest canvi d’uniformitat. Fa anys que sectors de la policia catalana reclamen un canvi que deixi enrere el pantaló de pinça i la camisa blau cel. El canvi no només modernitzarà el cos sinó que també el posarà al nivell d’altres policies europees que també han anat virant la seva uniformitat a uns tons més negres i a una roba més operativa.

El nou uniforme de la policia de la Generalitat, que serà molt semblant al que a poc a poc aniran portant també totes les policies locals del país, estarà format per una camisa-polo amb botons, molt més operativa que l’actual camisa de roba, i un pantaló també més tàctic. El color predominant serà el blau fosc i anirà acompanyat de detalls vermells, el color del cos dels Mossos d’Esquadra. En el cas de les policies locals els detalls seran de color blau. El departament ha explicat que no hi haurà «uniformitat d’estiu» i «uniformitat d’hivern» i que es treballarà en un uniforme per capes que permetrà anar posant o traient roba segons la climatologia de cada zona del país. A més de la camisa-polo també s’està treballant en el disseny de les jaquetes i d’altres peces de roba que actualment fan servir els agents de Seguretat Ciutadana. No està previst, de moment, canvis a la uniformitat d’altres unitats especialitzades com les d’ordre públic (BRIMO i ARRO), els guies canins, que ja l’han modernitzat fa poc temps, o els de les unitats de Trànsit.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *